Telefoon

+31 570 619 100

E-mail

ohannasworld@gmail.com

Openingstijden:

Wo - Za 11.00 - 17:00

Altijd is ze al met gezondheidsaspecten en therapieën bezig, maar sinds 14 jaar brengt ze haar kennis over energieën en kristallen door op haar klanten. Hanneke Roebbers (55) is eigenaresse van Ohanna’s World in de Kleine Overstraat. “Al van kinds af aan ben ik hooggevoelig, maar pas vanaf mijn 38e kon ik goed aarden.”

Als kind was Hanneke Roebbers (55) al hooggevoelig, al wist ze dit zelf nog niet. Ze vertelt haar verhaal bij een glaasje gevitaliseerd water – een samenstelling van kristallen zorgt voor nieuwe energie in dit water. “Ik begreep als kind alleen heel veel dingen niet. Waarom zijn mensen zo hard en wreed tegen elkaar? Waarom zijn mensen niet lief voor elkaar?” Ze pakte energie van anderen op, maar kon het geen plaatsje geven. “Ik kon niet onderscheiden welke energie bij mij hoorde en wat bij anderen hoorde. Het effect? Ik had last van mijn hooggevoeligheid.”

Hooggevoelig?

Iemand die hooggevoelig is (een hoog sensitief zenuwstelsel heeft) reageert sterker op prikkels dan iemand die dit niet heeft. Hooggevoelige personen zijn eerder moe en gevoeliger voor stress. Ook raken ze sneller overprikkeld. Licht, geluid en emoties van anderen komen veel harder binnen. In de praktijk worden deze mensen al snel als ‘verlegen’, ‘introvert’, en ‘overgevoelig’ beschouwd. Hanneke helpt anderen met hooggevoeligheid door korte pendelsessies in haar winkel. Door middel van kristallen heeft ze antwoorden op je vragen over gezondheid en hooggevoeligheid.

Pas op haar 38e heeft Hanneke het zelf een plaatsje weten te geven. “Toen wist ik pas echt te aarden. In plaats van een last, wilde ik het inzetten als een kwaliteit.” En dus startte ze haar winkel ‘Ohanna’s World’. “Ik help hier anderen met hun hooggevoeligheid door onder andere de bewustmaking van zichzelf. Het uitpendelen van een persoonlijk kristal helpt mijn klanten te aarden en hun lichaam bewuster te ervaren. Tijdens het pendelen heb ik contact met jouw ziel, die weet alles over je.”

Kinderen en stressklachten

De klanten die ze het meest over de vloer krijgt? “Natuurlijk mensen die gewoon op zoek zijn naar mooie kristallen. Maar ook mensen met stressklachten en ouders met kinderen die problemen hebben met hun hooggevoeligheid. Bij wie artsen geen uitleg hebben voor symptomen, omdat de oorzaak niet in het fysieke te vinden is. Ik kan dan contact maken met het zielsniveau en op basis daarvan bekijken wat ondersteunend kan zijn. Bijvoorbeeld een kristal of Crystal Light Spray. Bij volwassenen geldt eigenlijk hetzelfde, met de extra mogelijkheid tot de bewustmaking en verheldering.”

Met je voeten in de klei

Hanneke heeft in de afgelopen zeven jaar een uitgebreide serie van deze sprays ontvangen, zoals ze het zelf verwoordt. “De ‘Crystal Light Sprays‘ geven ondersteuning bij de aarding, het transformatieproces. Je staat meer met je voeten in de klei”, zegt Hanneke. “Zo helpt een spray bij het verlichten van stress en kunnen daardoor zorgen voor een meer ontspannen slaap. Hooggevoeligheid hoeft hierdoor niet meer zo’n strijd te zijn.”

Geen voorspellingen

Naast het uitpendelen, legt Hanneke Tarotkaarten. “Maar nooit om voorspellingen te doen. En bij alle therapieën geldt dat mensen het echt zelf moeten willen.” Deze werkwijze heeft ze door de jaren heen aangeleerd. “Vroeger wilde ik te graag mensen helpen, maar je moet juist niet zomaar iedereen ongevraagd informatie geven. Pas als ze er zelf voor openstaan.”

Ongevraagde kritiek

Vrije tijd is bij Hanneke dan ook echt vrije tijd. “Als ik eens in de zoveel tijd op stap ga, dan ben ik er niet mee bezig. Ben ik eens in de kroeg? Dan zijn de luikjes dicht”, lacht ze. Andersom kan ze wel op ongevraagde kritiek rekenen. “Zweverig? Dat zeggen mensen die het niet begrijpen. Zij vragen me of ik echt geloof dat kristallen kunnen helpen. Mijn antwoord? Dat de computer, waarop je wel vertrouwt, ook niet zou werken zonder kristallen. Waarom techneuten, innovatieve bedrijven en social media giganten in Silicon Valley vestigen? Silicon is silicium, eveneens een kristal.”

Recommended Articles

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0